Jaki spektakl profilaktyczny w Krakowie wybrać dla młodzieży?
• Strona 1 z 1
- RadosnaMarta
-
Cześć, szukam fajnego, edukacyjnego spektaklu profilaktycznego dla młodzieży z liceum? Zależy mi aby to były ważne tematy np. dot. alkoholizmu. Możecie mi coś polecić?
- liniowa_funkcja
-
Cześć, ja zabrałam jakiś czas temu swoją klasę na spektakl profilaktyczny pokazujący czym jest alkoholizm i jakie niesie ze sobą skutki. Nazywał się „żyj w trzeźwości” – bardzo dosadnie moim zdaniem pokazał tragiczne tak naprawdę konsekwencje. Ogólnie cały repertuar znajdziesz pod tym adresem: http://www.kultura.krakow.pl/index.php/profilaktyka - jest tego bardzo dużo, więc na pewno coś wybierzesz.
- Alfabetka
-
Hej, także polecam ten spektakl oraz „cybernetyczne sny” – bardziej na czasie, bo mówi o zagrożeniach jakie się wiążą z korzystania z sieci. Temat dotyka cyberprzemoc, przestępczość w Internecie ale też pokazuje jakie są dobre strony odpowiedzialnego korzystania z sieci.
- bazanciara
Witaj, moja klasa była na „szczęście za rogatką” dotykający problem narkotyków. Kilku bohaterów opowiada swoje historię, dzięki czemu można zobaczyć różne aspekty związane z tym ohydnym uzależnieniem. Dla licealistów jak najbardziej.
• Strona 1 z 1