Jakie funkcje spełnia łóżko przeciwodleżynowe?
• Strona 1 z 1
- rintintin
Wiem, że moje pytanie może być potraktowane trochę z uśmiechem, ale nie jestem specjalistą w tej dziedzinie i chciałem po prostu zapytać, jakie funkcje posiada łóżko przeciwodleżynowe. Czy chodzi tylko o to, żeby nie powstawały odleżyny?
- ManSuper
-
To oczywiście podstawowa funkcja, ale nie jedyna. Takie łózka dają komfort lezenia, bo są tak skonstruowana, że powierzchnię leżenia można dopasować do schorzenia pacjenta. Siła nacisku może być różna w różnych miejscach. A jeśli chodzi o to, czy Twoje pytanie wywołuje uśmiech to faktycznie, tak, ale tylko z powodu, ze ktos się tym intersuje.
- rintintin
To się bardzo cieszę…
- kontrolka
Łóźka to niby prosta rzecz, a rzeczywiście jest dosc skomplikowane w swojej budowie. Zajrzyj sobie tutaj http://wyposazenieszpitali.pl/produkty/materace/ i zobacz jak skomplikowany to towar pod względem funkcji jakie spełnia. Różna ilość komór, różny materiał wykonania, tak wygląda łóżko przeciwodleżynowe. A to wszystko dla dobra pacjenta.
- bazanciara
Dobre dopasowanie pod względem funkcji to podstawa. Fajną pomoc oferuję w firmie ANMAR, która specjalizuje się w obsłudze klientów indywidualnych, jak i tych większych jak szpitale czy przychodnie. A tak w ogóle, to stosowanie takich łóżek to raczej działanie prewencyjne. Zaleca się ich stosowanie już od początku choroby.
• Strona 1 z 1